Waarom Shantala babymassage?Shantala massage is oorspronkelijk een vorm van totale (ritmische) lichaamsmassage voor baby's. Het met aandacht en respect bezig zijn met je baby.  De Franse arts Frederick Leboyer heeft deze massagevorm overgenomen uit India en uitgewerkt tot een wereldwijd bekende babymassage.
Masseren is een leuke en gezellige manier om de band met je baby te verdiepen. Aanraken is één van de eerste manieren om contact te maken. Baby's zijn hier ontvankelijk voor, niet alleen met je stem, maar ook met je handen druk je uit wat je wilt zeggen. De meeste baby's vinden het fijn gemasseerd te worden. Massage geeft een gevoel van vertrouwen en geborgenheid.
Na een goede massage is je baby helemaal voldaan en ontspannen.

 

De effecten van Shantala babymassage.


Door de baby regelmatig te masseren worden de zintuigen van het kindje gestimuleerd. Slaap- en eetritme worden door de massage verbeterd en de ongemakken van eventuele darmkrampjes kunnen beter opgevangen worden door speciale technieken in de cursus.
Ook stimuleert massage de bloedsomloop waardoor zuurstof en voedingsstoffen beter naar alle delen van het lichaam wordt getransporteerd.
Baby’s die veel huilen of erg onrustig zijn, worden door de massage gerustgesteld en ontspannen.
Baby’s die zich overstrekken, hebben duidelijk baat bij het regelmatig masseren.
De massage ondersteunt ook het immuunsysteem, dit betekent dat kleine klachten, zoals hoesten en verkoudheid, makkelijk kunnen worden afgeweerd of in elk geval niet wekenlang aanhouden.
Wat tenslotte ook erg belangrijk is, is dat massage helpt te hechten. Het bevordert het vertrouwen tussen en ouder en kind.

 

copyright © (2011) babymassage deurne